Egyptské hospodářství ve starověku

4. listopadu 2010 v 18:41 | Mirek |  Starověký Egypt
Egypťané jedli i okurky, celer, hlávkový salát, cibuli, česnek, pórek, řeřichu... většina lidí však bylo jen o chlebu a cibuli. Z ovoce jedly melouny, fíky, granátová jablka a datle ( Egypťané chovali etiopské paviány, kteří jim datle trhali ze stromů). Z hroznů se lisovalo víno, jako sladidlo sloužil med.

V pozdějších dobách Egypťané pěstovali i třešně, jablka, hrušky ( Ovoce většinou jedli jenom bohatí měšťané, šlechticy nabo faraoni).
Ovce, kozy, hovězí dobytek a husy jim dávaly maso, prasata považovali za nečistá.
Egypťané pili pivo, které připravovaly z ječmene. K ječmeni a vodě se přidal chléb a pak se směs vařila. Nápoj bylo před pitím nutno přecedit. Egyptské pivo pravděpodobně připomínalo spíše polévku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama